informatie over de docenten

Fred Jacobs studeerde luit en theorbe bij Anthony Bailes aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij is lid en medeoprichter van The Locke Consort. Daarnaast is hij continuo-speler bij The Gabrieli Consort and Players, The Parley of Instruments, het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging en het Monteverdi-ensemble van de Bayerische Staatsoper.


Fred Jacobs treedt geregeld op als begeleider van sopraan Johannette Zomer, sopraan Anne Azéma, countertenor Michael Chance, bariton Maarten Koningsberger en van gambiste Mieneke van der Velden.


Met Johannette Zomer maakte hij meerdere cd-opnamen gewijd aan de 17e eeuwse liedkunst uit Italië, Frankrijk en Engeland. In 2008 verscheen een opname met solomuziek van de Franse componist Robert de Visée.


Hij is veelvuldig te gast op de belangrijkste festivals voor oude muziek in Europa en de Verenigde Staten. Met sopraan Emma Kirkby, alt Carolyn Watkinson en sopraan Anne Azéma verzorgt hij workshops rond het Engelse luitlied en het Franse ‘Air de Cour’. Sinds 1995 is Fred Jacobs als docent luit en theorbe verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.